In de zomer kun je eindeloos veel leuke kleding aan: van haltertopjes tot strapless jurkjes of tops met een open rug. Soms weet je gewoon niet zo goed welke beha je er nou het best onder aan kunt doen.

Diepe V-hals
Als je een leuk shirtje met een diepe V-hals draagt, gebeurt het wel eens dat je net het midden van je beha kunt zien. Dit kun je voorkomen door een beha te dragen die zo laag mogelijk eindigt. Ook kun je ervoor kiezen om een topje onder je shirtje te dragen, of een handige bandeau. Zo weet je zeker dat je geen inkijk hebt.

Wit, witter, witst
Zelfs al is je witte shirtje van goede kwaliteit, het schijnt al snel een beetje door. Het klinkt gek, maar een rode beha 'werkt'. Je zult hem er dan niet doorheen zien. Natuurlijk werkt een huidskleurige beha ook tegen doorschijnen. Een beetje saai, maar effectief 😉

Racerback
Bij sommige tanktops zie je je schouderbladen, waardoor de bandjes van je beha zichtbaar zijn. Als je een beha hebt die je op meerdere manieren kunt dragen, kun je de bandjes kruisen of als halter dragen. Maar er bestaat ook nog een handig hulpmiddeltje, namelijk deze doorzichtige clips (Hunkemoller, €3,99) hiermee tover je iedere beha om tot een exemplaar met gekruiste bandjes.

Open rug
Soms eindigt de rug niet heel laag, dan kun je de beha met de laagste achterkant uit je kast pakken. Zie je dan nog de achterkant van je beha en vind je dat niet fijn? Dan kun je een beha zonder achterkant dragen. Deze hebben een plakkerig laagje, waarmee je de cups op je borsten plakt.

Strapless
Een strapless top legt de nadruk op je blote schouders (mooi!). Je kunt eronder een bandeau of strapless beha dragen. Ben je bang dat het afzakt, gebruik dan fashiontape (Hunkemoller, €9,99) om de boel vast te plakken. Klinkt vreemd, maar het werkt als een tierelier.

Dunne stofjes
Beha's met kant, strikjes en tierelantijntjes zijn erg leuk, maar onder een dun zomershirtje kan het handiger zijn om voor een gladde beha te kiezen.

Must-have
Er is één beha die héél erg handig is om in je kast te hebben: een beha die je op verschillende manieren kunt dragen: gewoon, strapless, met gekruiste bandjes, met één bandje of als halter.

Geen beha
Geen beha dragen, is natuurlijk ook een optie, dan kun je hem ook niet zien. Je moet zelf bepalen of je dat handig vindt en of je je er fijn bij voelt. Check wel of je geen inkijk hebt en of je topje niet afzakt. Vraag desnoods aan je moeder of een vriendin of zij vinden dat het kan, dan krijg je vast een eerlijk antwoord.