Wie wonnen Holland’s Next Top Model?

We kijken trouw naar Holland’s Next Top Model seizoen 5. De finale komt steeds dichterbij. Maar welke modellen wonnen in de eerste vier seizoenen eigenlijk?

We kijken trouw naar Holland’s Next Top Model seizoen 5. De finale komt steeds dichterbij. Maar welke modellen wonnen in de eerste vier seizoenen eigenlijk?

Holland's Next Top Model seizoen 1: Sanne Nijhof
De allereerste winnares van HNTM was Sanne Nijhof. Met haar blonde haren een echt Hollands model. Ze won daarna zelfs de internationale Supermodel of the Year wedstrijd (foto). Sanne studeert en doet daarnaast modellenwerk. Ze blijft het liefst buiten de publiciteit.

Runner-up Sylvia Geersen verschijnt wel vaak in de media. Zoals met haar eigen reality-programma Sylvia's Secrets. Een tijd ging het niet zo goed met Sylvia, maar ze is weer helemaal back. Bij het merk Shick* shoes heeft ze haar eigen schoenen- en tassenlijn ontworpen. Vanaf november is de collectie te koop bij Dolcis.

Holland's Next Top Model seizoen 2: Kim Feenstra
In het begin vond de jury haar modellenwerk 'matig'  en ze vonden haar stem irritant. Pas later bekende Kim dat ze slechthorend is door een ongeluk. In de finale overtuigde ze de jury met haar verbeterde foto's en catwalkprestaties. Kim doet nog steeds veel modellenwerk en verschijnt ook regelmatig in nieuwe HNTM-seizoenen om de modellen advies te geven. Kim is altijd erg openhartig. Ze maakt zelfs geen geheim van haar strafblad. Op Twitter vertelt ze openhartig over haar modellenleven.

Holland's Next Top Model seizoen 3: Cecile Sinclair
'Wie niet waagt, wie niet wint' was het motto van de roodharige Cecile in seizoen 3. Toen ze te horen kreeg dat ze mee mocht doen aan HTNM, kon ze ook via een bureau gaan werken. Ze besloot toch mee te doen aan het tv-programma en dat pakte goed uit. Daarna stortte Cecile zich op een modellencarrière in het buitenland. Op Twitter geeft ze je een kijkje in haar modellenleven.

Holland's Next Top Model seizoen 4: Ananda Marchildon
In seizoen vier was er voor het eerst een finale met vier modellen, in plaats van drie. Patricia van der Vliet (het bekende topmodel, ja!) viel als eerst af in de finale. Ananda won met de meeste stemmen. Ze was special guest in America's Next Top Model cycle 11. Hoewel ze nog steeds als model werkt, is het rustig rondom haar.

Benelux' Next Top Model seizoen 1: Rosalinde Kikstra
In 2009 werd HNTM omgedoopt tot BNTM. De Nederlandse Rosalinde won de eerste plaats. Ze schreef een column in de Hitkrant. Rosalinde doet nog steeds modellenwerk.

Benelux' Next Top Model seizoen 2: Melissa Baas
Ook het tweede BNTM-seizoen is gewonnen door een Nederlandse: Melissa Baas. Ze won van de zelfverzekerde Renée Trompert, die door heel veel mensen als de perfecte winnares werd gezien. Melissa doet nog steeds modellenwerk.

Wil je de winnaressen op een rijtje zien? Kijk dan hier.

De finale van Holland’s Next Top Model seizoen 5 komt ook al steeds dichterbij. Wie zullen zover komen? Kijk vanavond om 20.30 naar de nieuwe aflevering op RTL5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen