vet haar

Wordt jouw haar supersnel vet? Met deze tips kun je dat voorkomen

Wordt jouw haar supersnel vet en begin je het vervelend te vinden om het óf elke dag te moeten wassen óf met vet haar rond te lopen? Say no more! Met deze tips is dat verleden tijd.

Droogshampoo is your best friend – vet haar

Heb jij nog geen droogshampoo in je bezit? Tijd om dat aan te schaffen! Je vette lokken zijn met een beetje droogshampoo verleden tijd en je geeft je haar ook nog eens een volumeboost. Wat wil je nog meer? Let er wel op dat je het onder je lokken spuit en niet op je lokken, want anders verzwaar je je haar, waardoor het juist futloos gaat zitten. Dat is niet wat we willen, right?

Pas op met olie en conditioner 

Van olie en conditioner wordt je haar shiny en lekker zacht, maar het zorgt er ook voor dat je haar een stuk sneller vet wordt. Gebruik deze producten dus alleen in de punten en vooral niet op de bovenkant van je haar. Het is echt voldoende om het alleen in de puntjes te smeren. Hello mooie lokken! 

Bouw het langzaam af – vet haar

Natuurlijk kun je niet van dagelijks je haar wassen naar één keer in de week, dus bouw het langzaam af. Probeer eerst bijvoorbeeld om het om de dag te wassen. Is je haar nou toch vet op de dag nadat je het hebt gewassen? Ga het dan niet weer opnieuw wassen, maar doe bijvoorbeeld een staart of een knot in. Zo merkt niemand op dat jij eigenlijk een beetje vet haar hebt.

Het is nu ook helemaal in om een ‘vlechtstaart’ te maken en dat is perfect voor de dagen dat je haar een beetje vettig is. Check hier een tutorial: 

Deep cleansing shampoo 

Als je veel stylingproducten gebruikt, bijvoorbeeld haarlak of anti-frizz, kan dit ook gaan ophopen op je hoofdhuid, waardoor je haar ook weer sneller vet wordt. Gebruik bijvoorbeeld één keer in de week een deep cleansing shampoo. Dit zorgt ervoor dat alle restjes die nog in je haar zitten, eruit worden gespoeld. Nice! 

Heb jij nog tips? 

Lees ook:

Beeld: Unsplash | Bron: &C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen