Veel girls dromen van supermooie, lange en gezonde nagels. Maar helaas beschadigen we onze nagels zonder dat we het weten. Hoe? Check het hier…

1. Basecoat skippen
Wanneer je geen basecoat gebruikt voor het nagellakken, kunnen je nagels gaan verkleuren en wordt het bovendien veel lastiger om de nagellak er daarna weer af te halen. Een echte must-have dus, die je niet mag vergeten! 

2. Nagelbijten
Oeps! Dit is bij veel girls een herkenbare, slechte gewoonte. Bij nagelbijten kunnen er bacteriën in je nagelriemen komen, wat kan leiden tot een nagelrieminfectie.

3. Nagels te kort knippen
Dit vergroot de kans op ingroeien. Pijnlijk!

4. Altijd nagellak dragen
Wanneer je altijd nagellak draagt, krijgen je nagels geen zuurstof en kunnen ze uitdrogen en slap worden. Beter dus om ze tussendoor eventjes een paar dagen te laten ‘rusten’ en nagellak te skippen!

Lees ook: Tips voor gezonde en sterke nagels

5. Handen niet regelmatig wassen
Handen wassen is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën onder je nagels komen, die weer voor infecties kunnen zorgen.

6. Nagels als gereedschap gebruiken
Een sticker ergens afhalen, iets openmaken of iets afschrapen: je nagels kunnen hier best handig voor zijn, maar toch is het beter gewoon een schaar of ander middel te gebruiken. Je nagels kunnen namelijk anders supereasy afbreken…

7. Niet genoeg drinken
Dit is of course sowieso niet goed, maar wist je dat het ook kan zorgen voor uitgedroogde nagels? Nóg een reden om die drinkfles bij te vullen!

Lees ook: 10 redenen om meer water te drinken

8. Nagellak met je nagels afschrapen
Dit is niet alleen slecht voor de nagel waarmee je schraapt, maar óók voor de nagel waar je nagellak vanaf probeert te krabben. Deze kan namelijk makkelijk beschadigen en ruw worden.