Je hebt je nagellak net aangebracht en het ziet er fabulous uit. Maar na één of twee dagen begint het alweer af te bladderen… Met dit stappenplan blijft jouw nagellak voortaan superlang goed zitten.

Stap 1: maak je nagels schoon
Oók als je geen nagellak op hebt, is het slim om je nagels even schoon te maken voor het nagellakken. Met nagellakremover kan je heel easy overtollige vetten verwijderen, die ervoor kunnen zorgen dat de nagellak sneller van je nagels afbladert. Een echte must dus!

Stap 2: gebruik altijd een base coat
Een base coat verzorgt je nagels, beschermt tegen uitdroging én zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten. Need we say more?

Stap 3: breng telkens dunne laagjes aan
Meteen een dikke laag aanbrengen zorgt ervoor dat de nagellak zich veel minder goed hecht aan je nagel. Het is dus slimmer om telkens een dun laagje aan te brengen.

Stap 4: lak ‘sealen’
Meestal begint het chippen aan de bovenkant van je nagel. Breng daarom dus nog een extra horizontaal laagje nagellak aan.

Stap 5: gebruik altijd een top coat
Een top coat werkt beschermend, maakt je nagels sterk én geeft ze een supermooie glans.

Stap 6: koud water
Houd je nagels na het lakken even onder de koude kraan. De nagellak zal hierdoor verstijven en het chippen van je nagellak tegengaan.

Stap 7: doe voorzichtig met je handen
Dit is of course makkelijker gezegd dan gedaan, maar ook hierdoor zal je nagellak langer blijven zitten.

Lees ook: Tips voor het lakken van je nagels