Leuk feestje of een spannende date? Dan wil je wel een perfect huidje. Met deze tips breng jij je make-up perfect aan en zie jij er supercool uit!

Basis
De basis van je gezichtsmake-up blijft altijd hetzelfde, het heet natuurlijk niet voor niets basis. Begin met een goede dagcrème. Als je je huid goed verzorgt kun je de make-up beter aanbrengen. Dit zorgt voor een mooier resultaat. Zorg dus dat je gezicht vrij is van velletjes en voorkom dat je huid trekkerig aanvoelt door regelmatig te smeren. Als je dit onder controle hebt kun je beginnen met je make-up.

Foundation kiezen
Foundation is niet alleen handig voor de girls die niet gezegend zijn met een perfect huidje, het is ook heel geschikt om kleine oneffenheden mee weg te werken zoals rode plekjes en pigmentvlekken.

Allereerst is het belangrijk om de juiste tint foundation te vinden die past bij jouw huidskleur. Test wat foundation op de huid, bijvoorbeeld aan de binnenkant van je pols of een plekje dicht bij je nek om de juiste kleur te vinden. Als je de juiste kleur hebt gevonden kun je ermee aan de slag.

Lees ook: 6 dingen die je nog niet wist over puistjes

Drie manieren om foundation aan te brengen
Gebruik een speciale make-upspons, maak deze nat onder de kraan en knijp deze goed uit. Doe wat foundation op de bovenkant van je hand en pak hier wat foundation vanaf met de vochtige spons. Breng de foundation aan met halve draaiende bewegingen.

Gebruik je vingers om de foundation aan te brengen en uit te smeren. Pak met je vingertoppen wat foundation van de bovenkant van je hand. Breng de foundation aan met kloppende bewegingen.

De nieuwste trend is de foundationkwast. Pak met de kwast wat foundation van je hand en breng deze aan op je gezicht.

Let op! Smeer nooit een te dikke laag foundation op je gezicht. Vergeet ook niet je nek mee te nemen, een rand om je gezicht is namelijk niet mooi.

Poeder
Na het opbrengen van de foundation kun je een matterende poeder gebruiken die ervoor zorgt dat je foundation extra lang blijft zitten. Ook verbergt poeder de vette zones in je gezicht zoals je voorhoofd, neus en kin. Vaak zit er een spons bij de poeder, maar het is beter om een kwast te gebruiken. Anders loop je het risico de net aangebrachte foundation er weer af te vegen. 

Lees ook: 9 beautytips voor op vakantie