Je hebt je haar net geverfd in een supercoole kleur en bent er vet blij mee. Alleen weet je dat er een moment komt dat het weer zal vervagen… Dat wil je dus zo lang mogelijk uitstellen! Weet je niet hoe? Check snel deze 6 tips.

1. Douche niet te heet
Heet water is superslecht voor je haar en al helemaal voor gekleurd haar. Je kunt het dus beter wassen met wat kouder water. Bovendien is dit goed voor je bloeddoorstroming. Win-win!

2. Was zo min mogelijk
Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller je geverfde kleurtje eruit zal gaan. Was je haar daarom niet elke dag, maar drie of twee keer per week. Dat is meer dan genoeg!

3. Gebruik een speciale shampoo
Gebruik een shampoo, speciaal voor gekleurd haar! Veel merken hebben wel zo’n shampoo. Check wel even op de achterkant of er geen SLS of SLES in zit, want deze stofjes kunnen je kleur alsnog doen vervagen.

4. Verzorg je haar
Verven is niet heel goed voor je haar en daarom is het superbelangrijk dat je het goed verzorgd. Gebruik altijd een conditioner na het wassen en doe één keer per week een masker in je haar. Als je haar droog is door de verf kun je er een serum in doen.

5. Bescherm tegen de zon
Zonlicht kan de kleur van je haar doen vervagen en daarom kun je het beste voor producten kiezen die een zonbeschermende functie hebben. Gelukkig leven we in Nederland en is het alweer herfst, dat scheelt!

6. Zit zo min mogelijk aan je haar
Ook hierdoor kan je kleurtje sneller verdwijnen. Raar, maar waar!

Lees ook: Tips om je haar sneller te laten groeien