Kijk jij ook altijd jaloers naar de mooie looks van Ariana Grande met haar fabulous eyeliner? En zie je eruit als een kleine panda als je het zelf probeert? No worries want GIRLZ heeft de beste tips op een rijtje gezet zodat eyeliner zetten easy peasy wordt.

Stap 1: zorg voor een eyeliner die jij fijn vindt om mee te werken. Een eyelinerstift met een scherp puntje is vaak makkelijker dan een ouderwetse eyeliner uit een potje met een kwastje.

Stap 2: zet alles klaar en zorg dat je genoeg tijd hebt. Op het laatste moment je eyeliner opdoen is echt niet chill en zorgt voor ongelijke lijntjes.

Tip: breng eyeliner aan na oogschaduw en voordat je mascara aanbrengt, anders wordt het een erg gepriegel.

Stap 3: zet een spiegel op tafel, leun met je elleboog op tafel en houd een oog ontspannen dicht. Kijk met je andere oog naar beneden in een spiegel die recht voor je staat.

Stap 4: hoe gek het ook klinkt, trek niet je ooglid strak. Als je dan je ooglid weer los laat heb je allemaal gekke bobbels en geen recht lijntje. Het beste is om je oog gewoon ontspannen dicht te houden. Eventueel kun je wel je wenkbrauw een beetje optrekken zodat je ooglid wat strakker is en je er makkelijker met eyeliner overheen kunt gaan.

Tip: houd wattenstaafjes en waterige remover bij de hand zodat je kleine foutjes snel kunt weghalen. No worries dat jouw look mislukt!

Stap 5:
zet verspreid op je ooglid losse streepjes of puntjes zo dicht mogelijk tegen je wimperrand aan.

Stap 6: verbind de puntjes met elkaar en ga er eventueel nog een keer overheen voor een strakkere lijn. Maak de eyeliner eventueel geleidelijk iets dikker bij je buitenste ooghoek, dit geeft een mooi effect.

Stap 7: krul je wimpers, breng mascara aan en klaar!

Tip: het is helemaal niet erg als het de tweede, derde of vierde keer nog niet lukt. Het is een heel precies werkje en oefening baart kunst. Ga lekker een keertje een middagje oefenen met eyeliner zetten.

Lees meer: De beste make-up voor een selfie