verkouden

5 tips om snel van je verkoudheid af te zijn

Hatsjie… Ben jij ook zo verkouden? Of ben jij he-le-maal klaar met dat gesnotter van anderen? Check dan vijf tips om snel van je verkoudheid af te zijn.

#1 Denk aan je hygiëne

Vaak wordt een verkoudheidsvirus verspreid via je handen. Probeer daarom zo min mogelijk je neus, mond of ogen aan te raken. Je wilt jezelf toch niet weer besmetten? Daarom is het belangrijk om vaak je handen te wassen en telkens een nieuwe zakdoek te pakken. Ook kun je vaker een nieuwe pyjama aandoen en je bed verschonen.

#2 Drink thee met honing

Honing is een goed middel om een verkoudheid aan te pakken. Honing heeft namelijk een  antibacteriële werking. Als je last hebt van keelpijn verzacht het drinken van thee met honing bovendien de pijn. Volop aan de thee, dus!

#3 Ga stomen

Als je last hebt van verkoudheid, kun je je neus leegstomen door een pan met warm water voor je te zetten. Ga er met je hoofd boven hangen en adem de damp in. Door de warme stoom zal het slijm in je neus oplossen en kun je weer wat beter ademen.

#4 Neem vitamine C

Door vitamine C binnen te krijgen kun je sneller van je verkoudheid af zijn. Vitamine C zit in citrusvruchten zoals citroen of sinaasappels, maar ook in groentes zoals paprika, chilipepers en boerenkool. Vind je dat gezonde eten maar niks? Dan kun je altijd nog vitamine C tabletjes kopen.

#5 Schone lucht en rust

Zorg dat jij je slaapkamer goed lucht. Meestal zijn er in huis slechtere stoffen dan in de buitenlucht. Door het luchten van ruimtes thuis kun je beter herstellen van je verkoudheid. Vergeet niet om goed te rusten. Als je snel van je verkoudheid af wilt komen, kun je beter in bed uitsnotteren.

[shoppable_snippet id=14f8]

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen