Brooke Lark Hlncigvui4q Unsplash- gezond ontbijt

5x gezonde ontbijt ideeën

Als jij de dag goed wil beginnen, dan moet je eerst iets gezonds en lekkers maken als ontbijt! Gelukkig zijn er heel veel verschillende opties en kun je elke dag iets anders maken. Heb je zin in avocado toast, of juist iets zoetigs zoals een smoothie? Hier vind je vijf verschillende recepten waarmee jij gegarandeerd een goeie dag hebt!

#1. Overnight oats

Overnight oats zijn een recente trend, maar wel een die wij gaan blijven gebruiken. Het lekkere aan dit recept is, dat je het de avond van tevoren kunt maken en het ready uit de koelkast haalt de volgende ochtend! Check hier een paar heerlijk recepten met bosbessen en meer toppings!

#2. Ei op avocado toast

Dit is ook een recept dat recentelijk trendy is geworden: avocado toast, maar dan net iets luxer met een ei er bovenop! Deze combi is misschien basic, maar je geniet er wel elke keer van. 

#3. Banaan en haver pannekoekjes

Huh, banaan en haver samen in een pannenkoek? Ja, het is echt delicious. Dit recept is niet alleen super easy omdat je maar drie ingrediënten nodig hebt, maar het is ook heel snel klaar. Als jij een keer iets speciaals als ontbijt wil maken, maar niet veel tijd hebt, dan is dit jouw recept!

#4. Spinazie en ei scramble

Het kan een raar idee zijn om groenten als ontbijt te eten, maar het is heel tasty! Neem bijvoorbeeld dit recept: een normaal omelet, maar je vrolijkt het op met cherry tomaatjes, spinazie en jouw lievelingskaas! Wie wil dat nou niet proberen?!

#5. Super smoothie

En als je dan wat minder tijd hebt, is de super smoothie altijd een goed idee! Hier kan jij full control nemen over de situatie en al jouw favoriete fruit bij elkaar gooien. Een slimme tip: snij al het fruit de avond ervoor, zodat je alleen de ingrediënten in de blender hoeft te gooien en voilà, je ontbijt is klaar!

Lees ook:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen