Er bestaan superveel (dure) crèmes en zalfjes die je op je huid kunt smeren en heel veel soorten haarmaskers om je haar te verzorgen, maar wist je dat je ook gewoon een olie kunt gebruiken? Check hier vijf oliën die goed zijn voor huid én haar!

Amandelolie

Amandelolie verzacht en voedt de huid. De olie laat een beschermlaagje achter op je huid, waardoor vocht minder snel verdampt. Dit zorgt voor een lekker zacht babyhuidje! Amandelolie is ook zeer geschikt voor de gevoelige huid. Kunnen je haren wel wat verzorging gebruiken? Doe een piepklein beetje olie op je vingertoppen en breng dit aan in de punten. Hello pretty hair!

Castorolie

Misschien heb je ooit wel gehoord dat castorolie supergoed werkt om je wimpers en wenkbrauwen te laten groeien, maar wist je dat het ook supergoed voor je huid is? De olie gaat uitdroging van huid en haar tegen, waardoor het de kans krijgt om van binnenuit te herstellen. Tip: gebruik castorolie als haarmasker. Masseer een beetje olie in je hoofdhuid, laat het vijftien minuten intrekken en uitspoelen maar!

Avocado-olie

Heb jij een zeer droge, trekkerige en ruwe huid? Dan zou avocado-olie weleens dé oplossing voor jou kunnen zijn! De olie trekt snel in waarna hij de huid weer soepel en glad maakt. Ook kan avocado-olie gebruikt worden als haarserum bij droog en/of beschadigd haar.

Arganolie 

Arganolie verstevigt, hydrateert en herstelt de huid. Door het hoge gehalte aan anti-oxidanten en de vitame E die arganolie bevat, helpt deze olie om rimpelvorming te vertragen. Misschien niet iets waar je nu al mee bezig bent, maar je kunt maar beter op tijd beginnen, right? Ook helpt arganolie bij het herstellen van littekenweefsel en versterkt het de nagels. Een echte must dus!

Jojoba-olie

Jojoba-olie is heel geschikt voor de droge en gevoelige huid. Verder bevat de olie ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het zeer geschikt is om puistjes en mee-eters aan te pakken. Let er wel op dat je niet te veel van de olie gebruikt, anders blijft de huid erg lang vet. Daarnaast is ook jojoba-olie te gebruiken als haarmasker. Masseer een beetje olie in je punten, laat het tien minuten intrekken en was het daarna met een milde shampoo. Wedden dat jij snel weer gezonde lokken hebt?

Ken jij nog een goede olie?

Lees ook:

Beeld: 123RF