Was jij je handen ook supergoed om verspreiding van het coronavirus te komen? Lekker bezig! Toch zijn die droge handen die je er gratis bij krijgt iets minder. Check snel onze tips wat je kunt doen tegen droge handen.

Gebruik een vette crème

Smeer je handen direct na het wassen in met een vette crème. Hoe droger je huid, hoe vetter de crème moet zijn. De crème laat een beschermend laagje achter, waardoor je handen beter beschermd zijn.

Drink genoeg water

De huid wordt van binnenuit gehydrateerd, dus het is superbelangrijk om genoeg water te drinken! Dit zorgt ervoor dat er genoeg vocht naar de huidcellen kan en een goed begin is het halve werk, right?

Smeren, smeren, smeren!

Zorg ervoor dat je altijd handcrème bij je hebt. Op deze manier kun je altijd direct na het handenwassen je handen insmeren. Zo zorg je er ook voor dat het een routine wordt om gelijk na het handenwassen je handen in te smeren. Goodbye, dry skin!

Gebruik milde zeep

Heb jij last van heel droge handen? Gebruik dan een milde zeep. Hiermee maak je je handen ook goed schoon, maar het is minder schadelijk voor je handen en dat betekent: minder kans op extreem droge handen!

Ureum

Als laatste: gebruik een crème waar ureum in zit. Dit is een stofje dat de opname van water in de huid bevordert, waardoor die weer beter gehydrateerd wordt. Onder andere Eucerin verkoopt zalf met ureum.

Heb jij nog  goede tips tegen droge handen?

Lees ook:

Beeld: 123RF