babyhaartjes

5x zo voorkom je dat babyhaartjes elke keer afbreken

Heb jij ook heel veel last van babyhaartjes? Babyhaartjes zijn die korte, dunne plukjes aan het begin van je haarlijn die heel vervelend kunnen zijn als je bijvoorbeeld een hoge, strakke staart wil dragen. Check hier vijf tips die ervoor zorgen dat je babyhaartjes niet elke keer afbreken!

Gebruik niet te vaak hitte op je haar

Zoals je waarschijnlijk wel weet, zorgt hitte ervoor dat je haar sneller afbreekt. Als jij bijvoorbeeld elke dag je haar stijlt of krult, komt je haar dus elke dag in aanraking met hitte en dit zorgt ervoor dat je haar eerder afbreekt en dus óók je babyhaartjes. Probeer het gebruik van hitte te beperken tot maximaal één keer per week en gebruik altijd een heat protector!

Borstel je haar niet te vaak

Als je je haar vaak borstelt, heb je ook meer kans dat je haar vast komt te zitten in je haarborstel. Hierdoor breken er haren af en als je dit dus vaak doet, breken er steeds meer haren af. Probeer je haar dus niet te vaak te borstelen op een dag.

Doe je staart of knot niet té strak

Als je vaak een superstrakke knot of staart draagt, komt er veel spanning op je haar. Dit kan op den duur leiden tot het afbreken van je haar en zelfs tot haaruitval! Probeer dus een losse staart of knot te dragen en het liefste los haar als dat mogelijk is.

Verf of bleek je haar niet te vaak

Het is algemeen bekend dat het verven of bleken van je haar ten koste gaat van je mooie, gezonde lokken en dat wil niemand, right? Als je toch je haar wil verven of bleken, doe dit dan niet te vaak. Er staat constant spanning op je haar, waardoor de babyhaartjes sneller afbreken. Verder is het ook niet goed voor de gezondheid van je haar, dus je kunt het beter skippen!

Eet gezond en drink veel water

Dit is sowieso belangrijk, maar ook voor de groei van je haar! Als je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt, krijgt je haar de kans om mooi te groeien en dan breekt het niet zomaar af. Hello pretty hair!

Heb jij nog een goede tip?

Lees ook:

Beeld: Instagram @leahhalton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen