scheren zwemmen ongesteld

7 don’ts na het scheren

Het is rokjesweer en dat betekent voor de meeste girls: scheren. En dat vinden we, vooral als we ons een tijdje niet hebben geschoren, niet altijd even leuk. Maar wat zijn de don’ts na het scheren? Check it out!

Don’t #1: geparfumeerde body lotion gebruiken

Natuurlijk is het goed om je huid na het scheren goed te verzorgen met een crème, maar zorg wel dat je de juiste producten gebruikt. Je kunt het beste een body lotion kiezen die speciaal is bedoeld voor na het scheren. Van een geparfumeerde lotion kan je huid geïrriteerd raken.

Don’t #2: krabbelen aan bultjes

Na het scheren heb je vaak last van rode bultjes. Probeer er vanaf te blijven en er niet aan te krabbelen, want dat kan infecties veroorzaken. Bovendien wordt je huid er alleen maar roder van.

Tips voor benen scheren

Don’t: #3: een superstrakke broek dragen

Ook al zul je met dit weer niet snel een lange broek dragen, toch is het goed om te weten dat je na het scheren beter een loszittende broek aan kunt trekken. Strakke broeken gaan schuren, vooral als je je net geschoren hebt. Pas ook op met ondergoed met een dik elastiek.

Don’t: #4: scrubben

Het is goed om na het scheren te scrubben, omdat je daardoor minder snel ingegroeide haartjes krijgt. Wacht er wel eventjes mee, want als je meteen na het scheren scrubt, is je huid nog veel te gevoelig. Op zoek naar fijne scrubs? Check het GIRLZ Zomerboek voor twee pagina’s vol met heerlijke scrubs!

Don’t #5: producten gebruiken op basis van alcohol

Het klinkt misschien logisch, want het doet natuurlijk superveel pijn als er alcohol in een wondje komt. Toch zit er in meer producten alcohol dan je denkt, dus wees voorzichtig met wat je gebruikt.

Don’t #6: andere ontharingsproducten proberen

Ben je na het scheren niet helemaal tevreden en denk je eraan om harsstrips te proberen? Het is beter om je huid even te laten rusten. Die paar overgebleven haartjes ziet vast niemand en bovendien is je haar te kort om het te harsen.

‘Hoe moet ik mijn bikinilijn scheren?’

Don’t #7: zelfbruiner aanbrengen

Het is natuurlijk veel chiller om zelfbruiner aan te brengen op je gladde benen, maar wacht toch even een dag. Als je meteen na het scheren zelfbruiner aanbrengt, kan het je poriën behoorlijk irriteren.


Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe vaak scheer jij je?

Gerelateerde artikelen