huid zonnebrand make-up huidverzorging hydrating huid vermoeide

7 tips om zonnebrand en make-up te combineren

Binnenkort gaat -hopelijk- het zonnetje weer schijnen en daar willen we ons natuurlijk tegen beschermen. Maar we willen ook dat onze make-up fleeky blijft zitten… Wij hebben voor jou een paar tips op een rijtje gezet zodat jij een perfecte zomer look hebt.

Factor

Het beste is om een factor te gebruiken die tussen de 30 en 50 zit. Een hoge SPF geeft meer bescherming dan een lage, maar een factor 30 geeft al 97% bescherming tegen de zon. We like! Maar vergeet niet te blijven smeren, dan blijf je beschermd tegen de zon.

Zonnebrand before make-up

Het is belangrijk om de zonnebrand aan te brengen voordat je jezelf opmaakt. Je dagcrème moet je wel van tevoren aanbrengen, want dat werkt alleen als het direct op je huid wordt aangebracht.

Dagcrème

Maar in een dagcrème zit toch vaak ook een factor? That’s true, maar als je constant in de zon zit, is een SPF 15 niet genoeg. Dus goed smeren, girls!

Aanbrengen

Je kunt zonnebrandcrème gedurende de dag wel over je make-up aanbrengen, maar let wel op! Crème blijft alleen op crème zitten, dus je kunt poeder beter uit je make up-routine halen tijdens een zonnige dag.

Spray

Tegenwoordig heb je ook face mists met een SPF die je over je gezicht kunt sprayen. Zo hoef je niet meer te klunzen met het smeren, deppen en de vlekken in je make-up. Superhandig!

Make-up mengen?

Helaas… Als je je zonnebrand mengt met foundation, halveert de factor. Dan ben je dus niet goed beschermt tegen de zon. Het is dus beter om aan het begin van de dag eerst je zonnebrandcrème aan te brengen en dan pas je make-up.

Smeren, smeren en nog eens smeren

We zeggen het nog maar een keer: Het is superbelangrijk om je in te blijven smeren gedurende de dag. Hoe je dat doet met make up? Gebruik een face mist of dep je crème uit over je gezicht, maar ga absoluut niet vegen! Dan komen er juist vlekken in je gezicht door de zonnebrand en je make-up.

Beeld: iStock

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bescherm jij jezelf goed tegen de zon?

Gerelateerde artikelen