bleke huid huid huidtype

7X weetjes over huidverzorging

Zit je niet lekker in je vel? Je ziet het meteen aan je huid. Denk aan vlekjes of irritaties. Een goede verzorging is daarom superbelangrijk! Hierbij 7 weetjes over huidverzorging.

Aluminiumzouten

Veel aluminiumzouten zitten in deodorantproducten, om zweten tegen te gaan. Dit is slecht voor je huid, omdat zweten natuurlijk is. Je kunt beter deodorant zonder aluminiumzouten gebruiken, die er alleen voor zorgt dat de zweetgeur gemaskerd wordt.

Vette nachtcrème

Als je slaapt is je huid aan het herstellen en vernieuwt ze haar cellen. Dat gaat een stuk sneller met een vetvrije verzorging!

Alcohol

In veel verzorgingsproducten zit alcohol en dat is niet goed voor je huid. Behalve als er maar een klein gehalte in zit, dan zorgt het juist voor een betere werking van het product.

Hydrateren

Je huid bestaat al voor 70% uit water. Hoe kun je je huid dan hydrateren? Dat is niet met wat je erop gaat smeren. Wat je het beste kunt doen, is meer water drinken. Crèmes ondersteunen alleen het proces, maar zorgen zelf niet voor een betere hydratatie.

Wortels

Het eten van wortels beschermt je huid tegen de zon.

Testen op je handen 

Het heeft geen zin om make-up op je handen te testen. Je wast je handen veel vaker dan je gezicht, waardoor de huid van je handen een andere kleur heeft.

Make-up en puistjes

Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat make-up puistjes veroorzaken. Het enige wat er kan gebeuren, is dat je huid zich aan een bepaald ingrediënt irriteert, maar dat kan erg willekeurig zijn.

Lees meer: 

 

Beeld: 123RF, Giphy 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verzorg jij je huid goed?

Gerelateerde artikelen