gezond haar haar beschadigen

7x zo steil je je haar zonder het te beschadigen

Het steilen van je haar geeft een pretty look, maar als je je haar te vaak steilt, kan het snel beschadigen. Daarom hebben we hier wat tips, zodat je haar gezond blijft ondanks het steilen!

In één keer

Door de juiste techniek te gebruiken tijdens het steilen, zal je haar minder snel beschadigen. Ga per pluk in een langzame beweging door je haar met de steiltang. Als je steeds snel en vaak over een pluk gaat, is dat slechter voor je lokken.

Geen nat haar

Steil je haar nooit als het nog nat is, maar wacht tot je lokken helemaal droog zijn. Het maakt je haar heel droog en dof als je dat toch doet. Daarnaast werkt een steiltang niet goed op nat haar.

Beschermingsproducten

Er bestaan speciale sprays en crèmes die je haar beschermen tegen extreme hitte. Het is fijn om die in je haar te doen voordat je begint met steilen.

Borstel tussendoor

Je moet je haar sowieso borstelen voordat je met allerlei tangen aan de slag gaat. Het is ook handig om tijdens het steilen met een borstel door je haar te gaan. Pak een pluk, ga langzaam met de borstel erdoorheen en laat de steiltang er direct ook langs gaan.

Hydratatie

Hydratatie is superbelangrijk, vooral als je met een hete steiltang aan de slag gaat. Ga op zoek naar een conditioner en shampoo die voedende ingrediënten hebben, zoals kokosnootolie, arganolie en kokosnootmelk. Het kan ook geen kwaad om af en toe een haarmasker in te doen.

Niet te heet

Bij sommige steiltangen kun je instellen hoe heet deze wordt. Kies dan niet voor de warmste stand. Hoe heter de steiltang, hoe groter de kans dat je haar beschadigd raakt.

Investeer in een steiltang

Je kunt voor €20,- een steiltang krijgen, maar meestal werken die niet heel goed. Als je een keer investeert in een wat duurdere, betere steiltang, zul je minder lang bezig zijn met je haar steilen.

Lees ook:

Beeld:  123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen