benen scheren 123rf

8 tips om na lange tijd je benen weer te scheren

Oops! Net als jij hadden wij tijdens de wintermaanden ook helemaal geen zin om onze benen te scheren; niemand ziet ze toch. Nu het mooie weer er weer aankomt is het tijd om dat oerwoud weer eens te trotseren!

#1. Neem de tijd
Je winterbenen scheren doe je niet even één, twee, drie. Neem er de tijd voor en doe het ’s avonds voor het slapen gaan of in het weekend. Even snel voor school is geen goed idee.

#2. Gebruik een nieuw scheermesje
Het scheermesje dat al de hele winter ligt weg te roesten, kun je beter niet gebruiken. Gebruik liever een nieuw scheermesje; deze is lekker scherp en dat maakt het scheren ook een stuk makkelijker.

#3. Koop een goed scheermesje
Scheermesjes zijn duur. Heel duur. Het kopen van een goedkoop wegwerpmesje is dan een verleiding. Toch is het beter om te investeren in een scheermesje van goede kwaliteit, echt.

#4. Knip het haar eerst
Het klinkt misschien een beetje weird, maar als je benen écht heel harig zijn, is het beter om ze eerst te knippen voor je begint met scheren. Dit maakt het scheren makkelijker en sneller!

#5. Gebruik conditioner
Om de haartjes wat zachter te maken, is het goed om er wat conditioner op te doen. Hierdoor gaat het scheren makkelijker en zullen je benen heerlijk glad aanvoelen en shinen. Woop! Woop!

#6. Scheer na het douchen
Het is beter om aan het einde van je douche te scheren, omdat je benen dan goed nat zijn. Gebruik ook altijd warm water. Hierdoor heb je minder kans dat je jezelf snijdt. Yeah!

#7. Scheer meer dan één keer
Als je voor het eerst in een lange tijd weer scheert, is het niet genoeg om maar één keer over je benen heen te gaan. Je wilt natuurlijk niet dat je er later achter komt dat je een paar haren bent vergeten!

#8. Maak korte stroken
Ook al wil je er misschien snel vanaf zijn, het is beter om korte stroken te maken, dan in één keer van je enkels naar je bovenbenen te gaan. Je hebt dan grotere kans om alle haartjes te scheren en verkleint de kans op wondjes.

Lees ook eens: Tips voor benen scheren & Bultjes na het scheren

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe vaak scheer jij je benen?

Gerelateerde artikelen