pesten

8x wat te doen tegen pesten?

Wat moet je doen als je gepest wordt? Wij hebben verschillende tips die je kunnen helpen. Neem vooral iemand vertrouwen en blijf er niet alleen mee rond lopen. Check hieronder 8 tips om het pesten tegen te gaan.

8 tips tegen pesten

#1 Neem iemand in vertrouwen

Zeg het tegen een docent of praat met je ouders! Blijf er in ieder geval nooit alleen mee rond lopen want dan voel je je heel eenzaam en dat is nergens voor nodig!

#2 Kom voor jezelf op

Blijf wel altijd rustig, want de pesters vinden het juist alleen maar grappig als jij heel boos reageert.

#3 Probeer de pesters te negeren

Wanneer je dit doet, is de lol er bij de meeste pesters snel vanaf.

#4 Sta sterk in je schoenen!

Ga thuis voor de spiegel staan en oefen wat je terug wilt zeggen, zodat je heel zelfverzekerd overkomt.

pesten

#5 Maak screenshots

Word je gepest via social media of WhatsApp? Maak screenshots als bewijs!

#6 Blijf altijd jezelf!

Mensen worden vaak gepest, omdat ze anders zijn dan anderen. Maar anders zijn, maakt je juist uniek! Blijf altijd wie je bent en laat de pesters je niet veranderen.

#7 Probeer vrienden te maken

Heb je op school niet zoveel vriendinnen? Ga dan naar andere plekken om mensen te leren kennen die wél bij je passen. Word lid van een leuke sportclub of ga eens met je zus,nichtje of buurmeisje mee zodat je andere mensen leert kennen!

#8 Onthoud dat het NIET jouw schuld is

Niemand heeft het recht om je te pesten, dus knoop dit goed in je oren!

Heb je zelf tips tegen pesten? Laat hieronder dan een reactie achter en wie weet help je hiermee weer anderen!

[shoppable_snippet id=13ed]

Lees ook:

Beeld 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij tips voor meiden die gepest worden?

  • tessie
    tessie
    Reactie: Ja, ...
    Omdat: Ik heb meer tips over wat je NIET moet zeggen of doen tegen een slachtoffer. Vooral goedbedoelde adviezen kunnen tegenovergestelde werken! 1) Zeg niet tegen het slachtoffer dat het later de pesters dankbaar zullen zijn (sommige mensen zijn dat, maar het persoon zal nu nog niet realiseren hoeveel sterker hij eruit zal komen). 2) Zeg niet dat pesten ''erbij hoort''. (het hoort er niet bij! Sommige mensen zeggen dat om pesten goed te praten!) 3) Zeg niet dat het slachtoffer niet mag huilen. (Hoe zou jij je voelen op de moment? Huilen is daarbij dus normaal!) 4) Zeg niet: Je moet je er niet zo van aantrekken, joh! (Sommige mensen denken dat dit goed is om een slachtoffer te versterken. Maar dit versterkt eigenlijk alleen maar het gevoel van falen en eenzaamheid) 5) Zeg niet dat het terug moet slaan. (Waarom zou je je verlagen naar dat niveau van de pester? Het recht in eigen hand nemen kan zelfs nog erger zijn).
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen