burn-out ziekte van pfeiffer wallen

9 onverwachte redenen waarom je altijd moe bent

Je hebt het altijd druk. School, vriendinnen, social media, Netflix. Hallo! Tijd om te slapen blijft er bijna niet over. Wist je dat er ook negen andere redenen kunnen zijn waarom je altijd moe bent, waar je misschien nog niet aan had gedacht?

#1. Urineweginfectie (UTI)
Behalve dat een urineweginfectie of blaasontsteking zorgt voor pijn en een branderig gevoel, kun je er ook erg moe van worden. Dit komt doordat je lichaam hard moet werken om de infectie of ontsteking te bestrijden.

#2. Eten van vlees
Een Amerikaanse studie laat zien dat mensen zich vaak moe voelen na het eten van veel proteïne en zout, oftewel vlees. Je verteringsstelsel moet extra hard werken om deze stoffen te verwerken. Heb jij ook wel eens een after dinner dip?

#3. Schildklier
Symptomen van problemen aan je schildklier zijn naast haarverlies, zwaarder worden en een moeilijke stoelgang ook vermoeidheid. Herken je jezelf hierin? Dan is het misschien verstandig om eens langs de dokter te gaan.

#4. Voedselallergie
Voel jij je soms zonder reden erg moe? Dat kan komen omdat je misschien een voedselallergie hebt. Vaak ben je dan extra moe, nadat je hetgeen waarvoor je allergisch bent hebt gegeten.

#5. Slaapritme
Yep, wij zijn ook schuldig. Doordeweeks moeten we vroeg op, dus in het weekend halen we al onze slaap in. Superlang uitslapen, maar wel extra laat naar bed. Dit zorgt ervoor dat je slaapritme helemaal in de war raakt, waardoor jij je juist moe voelt.

#6. Op je smartphone zitten voor het slapen
Het is beter om vlak voor het slapen gaan niet meer op je telefoon, computer of iPad te gaan. Het licht van het scherm zorgt ervoor dat je interne klok in de war raakt en jij je wakker gaat voelen, dit terwijl je zou moeten slapen. Probeer in plaats daarvan te lezen van papier of je telefoon op grotere afstand te houden.

#7. Sociale media
Oops.. ook dit klinkt ons erg bekend in de oren. Check jij als je midden in de nacht wakker wordt ook je Instagram en je laatste appjes? Dit is niet ok. Probeer de verleiding te weerstaan en draai je zonder te kijken gewoon weer om.

#8. Bloedarmoede
Bloedarmoede ontstaat door een tekort aan rode bloedcellen (en dus hemoglobine, ijzer en vitamine B12). Het zorgt ervoor dat je je minder goed kunt concentreren, dat je het vaak koud hebt en dat je oververmoeid bent. Door de juiste voeding en vitaminen kun je dit gelukkig oplossen.

#9. Slaapstoornis
Pak jij elke dag juist veel uurtjes slaap maar ben je als je wakker wordt nog vermoeider dan voor je ging slapen? Dan kan het ook zijn dat je een slaapstoornis hebt. Dit komt gelukkig niet vaak voor bij jonge meiden, maar als je twijfelt is het verstandig langs de dokter te gaan.

Wil je zeker weten waardoor jij je altijd zo moe voelt en komt het niet doordat je iedere avond te laat naar bed gaat? Ga dan voor de zekerheid langs de dokter!

Lees ook: FRIYAY: lovely slaapmaskertjes & Zo word je fit wakker: slaaprituelen

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij vaak moe?

 • Abby99
  Abby99
  Reactie: Ja, want..
  Omdat: Ik kan nooit in slaap komen:o:o
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Ja, want..
  Omdat: Eigenlijk altijd:o
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen