Ik zit met een groot probleem. Ik durf er niet mee naar de dokter en ga het ook niet tegen mijn moeder zeggen. Ik ben al 3 jaar ongesteld en altijd regelmatig.

Maar nu wordt het steeds onregelmatiger en ben ik zelfs 2x in de maand ongesteld. Ik ben wel voor de pil naar de dokter geweest en ik heb hem nu ook, alleen gebruik ik hem niet. De laatste tijd zit er ook heel veel afscheiding in mijn string. Weten jullie wat ik hiermee aan moet? Eerst dacht ik dat het wel over ging, maar ik heb het altijd, misschien een enkele keer niet. Ik schaam me hier heel erg voor. Wat moet ik doen? Anoniem

Alleen een dokter kan je vertellen wat er precies bij jou aan de hand is. Dat je menstruatie opeens heel onregelmatig wordt, hoeft niets te betekenen te hebben, maar het zou ook kunnen zijn dat er wel iets aan de hand is. Het kan bijvoorbeeld iets te maken hebben met je hormoonhuishouding… In dat geval zou de pil kunnen helpen, want die regelt de aanmaak van hormonen in je lichaam. Het kan ook zijn dat je hevige afscheiding iets te maken heeft met die onregelmatige menstruatie. Ga dus gewoon naar de dokter, hij kan ervoor zorgen dat je heel snel van je klachten af bent.