Ik kon niet tegen de drukte

Vroeg me daarom af of ik misschienΒ agorafobie heb? Ik ben laatst namelijk naar een openlucht/openbaar feest geweest waar heel veel mensen kwamen uit allemaal verschillende steden. Wilde daar het liefst zo snel mogelijk weg!

Het was een dance-tour. Ik stond toen in de rij om iets te drinken te halen met mijn vriendin. Het was heel erg druk om me heen en het duurde heel erg lang voordat ik aan de beurt was om drinken te kunnen bestellen. Ik wilde weggaan, want ik kon helemaal niet meer tegen die drukte en kreeg het heel erg benauwd. Het was die dag ook heel erg heet buiten. Omdat er zoveel mensen om me heen waren en ik weg wilde, raakte ik in paniek omdat ik geen uitweg wist te vinden en ik voelde me opgesloten. Ik kreeg het zo benauwd dat ik bijna flauwviel, maar gelukkig is het niet zo ver gekomen. Doordat ik geen uitweg wist te vinden ging ik sneller ademen. Nu is mijn vraag of ik agorafobie heb? Bestaat er een lichte vorm van agorafobie die ik dan waarschijnlijk heb? Willen jullie mij alsjeblieft helpen? Bedankt alvast.

X B

Je bent niet de enige die dan in paniek dreigt te raken

In een situatie zoals jij die beschrijft, krijgt iedereen wel last van verschijnselen die bij agorafobie, oftewel pleinvrees, horen. Druk, warm, veel mensen om je heen, geen uitweg weten… Voor sommige mensen is het zelfs een reden om dergelijke evenementen te vermijden. Dat wil niet zeggen dat ze agorafobie hebben, ze houden gewoon niet van de drukte. De volgende keer moet je gewoon kijken of je zo’n festijn echt leuk vindt of dat je liever niet gaat. Het gaat om je eigen plezier! Je hebt in ieder geval geen agorafobie, want dan zou je zelfs in paniek raken als je een plein moet oversteken of met meer mensen in een openbare ruimte (school, bioscoop) bent.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: