Alcoholvergiftiging

Ik ben een meisje van 14. Toen ik 13 was heb ik veel alcohol gedronken en op mijn veertiende had ik bijna een alcoholvergiftiging.

Ik ben een meisje van 14. Toen ik 13 was heb ik veel alcohol gedronken en op mijn veertiende had ik bijna een alcoholvergiftiging.

Ik heb wel eens gehoord dat je, als je teveel alcohol hebt gedronken op jonge leeftijd, geestelijk en lichamelijk niet meer groeit. Nu is mijn vraag: groeien mijn borsten niet meer omdat ik op mijn dertiende en veertiende best veel alcohol heb gedronken? Anoniem

Teveel alcohol is nooit goed; niet als je jong bent, maar ook niet als je ouder bent. Het is echter wel zo dat de invloed van alcohol veel groter is als je jong bent. De reden daarvoor is dat je lichaam kleiner is en dus minder drank kan verdragen. Om echt blijvende problemen te krijgen, moet je gedurende lange tijd veel alcohol hebben gedronken. Kinderen die dat hebben gedaan, hebben vaker last van leer- en geheugenproblemen en dus slechte prestaties op school. Omdat de hersenen op die leeftijd nog in ontwikkeling zijn, kan er blijvende schade aan ontstaan. Daarnaast kunnen lever, maag, hart, zenuwen en darmen beschadigen als je te veel drinkt. Maar nogmaals: dan moet je gedurende lange tijd heel veel (elke dag) hebben gedronken. Of dat bij jou het geval is, dat weet je zelf het beste. Over je geestelijke en lichamelijke groei hoef je je geen zorgen te maken, die gaan gewoon door. Ook je borsten groeien dus nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen