puistjes

Beauty guide: Zó voorkom je puistjes

Jij wil je huidje natuurlijk mooi egaal houden en daar horen puistjes niet bij. Wij hebben een aantal handige tips voor jou om puistjes te voorkomen.

Drink veel water

Drink genoeg water, girl! Je lichaam moet gehydrateerd blijven en dat doe je door genoeg water te drinken. Water zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit je lijf worden gevoerd, ook de afvalstoffen van je huid. Acht glazen water per dag zorgen ervoor dat je huidje er goed uit blijft zien.

Reinig je gezicht

Na een lange dag waarbij je zweet, make-up draagt en je gezicht vaak aanraakt, is het belangrijk om je gezicht goed te wassen. Je poriën moeten ’s ochtends, maar vooral ook ’s avonds goed gereinigd worden. Als dat niet gebeurt, ontstaan er ontstekingen die voor puistjes zorgen. Met een goede make-up remover kom je een heel eind!

Was je kussensloop

Het zijn de simpele dingen waardoor je puistjes kunt voorkomen. Het wassen van je kussensloop is daar een van. Op je kussensloop zitten veel bacteriën en vettigheden die van jouw huid afkomen. Het is daarom belangrijk om regelmatig een nieuw kussensloop om te doen. Easy, toch?

Maak je make-up kwasten schoon

Dit doe je misschien niet of niet zo vaak, maar het is wel belangrijk. In je make-up kwasten zitten veel bacteriën die je poriën verstoppen, hierdoor kun je puistjes krijgen. Als je regelmatig even je kwasten wast, heb je daar gelukkig geen last van

Beeld: unsplash

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen