Het is weer bijna zomer en dus tijd voor korte broeken en rokjes. Nu heb ik nog nooit mijn benen geschoren en bij mij zie je het ook niet zo erg dat ik daar haren heb, maar wel van dichtbij. Als je die haren gaat scheren, krijg je dan allemaal donkere stoppels?

Onder mijn oksels blijf je de stoppels altijd zien. Je voelt ze niet maar je ziet ze wel. Nu ben ik heel bang dat ik dat, als ik ga scheren, ook op mijn benen krijg en dat het er veel erger uit gaat zien dan nu. En hoe vaak moet je dan scheren? Asjeblieft help mij! p.s. Als ik ongesteld ben gebruik ik tampons. Soms als ik er net één uit heb gehaald en ik wil de volgende erin doen (ik moet verwisselen om de 3 uur anders lek ik door), dan krijg ik de volgende er niet in. Het helpt niet om meer te ontspannen of je benen te buigen. Zijn de tampons dan te dik? Anoniem

Als je je benen nog nooit hebt geschoren, voelen je haartjes redelijk zacht en zijn ze licht van kleur. Dat komt doordat een haartje dat langer groeit, aan het uiteinde dunner wordt en ook door de zon bleekt. Als je gaat scheren, snijd je de haren af. Het haartje dat uiteindelijk weer naar buiten groeit, is dikker omdat het stomp is afgesneden, en donkerder omdat het nooit de zon heeft gezien. Als je dus eenmaal je benen hebt onthaard, zul je dat moeten blijven doen omdat je de stoppels heel snel ziet en na een paar dagen ook duidelijk voelt. Reken in de zomer op elke 2 à 3 dagen. Alleen als je wax of hars gebruikt, hoef je minder vaak te ontharen omdat je met deze methode de haartjes compleet met wortel verwijdert waardoor ze langer wegblijven. Het kan dus zeker geen kwaad om nog eens goed te kijken naar de haartjes op je benen voordat je het scheermesje pakt. Als ze niet zo heel erg opvallen, kun je het misschien zo laten… Als je je benen een tijdje niet scheert, zien de haartjes vanzelf weer zon en door het schuren van je broek worden ze weer wat zachter.

Dan je tamponvraag. Een tampon absorbeert al het vocht in je vagina. Op het moment dat je de tampon verwijdert, kan je vagina heel droog zijn. Daardoor is het moeilijker om een nieuwe tampon in te brengen. Vaak moet je op het moment dat je je tampon gaat verwisselen, ook wel plassen. Het helpt om eerst je tampon te verwijderen, dan een plas te doen en daarna een nieuwe tampon in te brengen.