Ik ben een meisje van 14 bijna 15 en mijn grootste probleem is dat ik niet aan mijn moeder durf te vragen of ik mijn benen mag scheren.

Iedereen op school lacht mij uit in de zomer en tijdens gym omdat ik zoveel haren op mijn benen heb. Dan noemen ze mij bijvoorbeeld gorilla of ze zeggen: ‘Hé, ik zie Tarzan vliegen in de jungle’. Ik heb er zelfs al over nagedacht om naar een andere school te gaan, maar waarschijnlijk gaat het daar dan hetzelfde als hier. Ik denk dat ik het toch niet mag van mijn moeder en dat ze boos gaat worden. En aan mijn vader kan ik het niet vragen want die zie ik nooit.

A.D.

Jouw probleem is zo groot en tegelijkertijd zo gemakkelijk op te lossen. Waarom durf je er niet met je moeder over te praten? Weet je zeker dat ze er fel op tegen is? Als je het niet vraagt, kun je dat toch ook niet weten… Misschien denkt je moeder wel dat jij het niet belangrijk vindt omdat je er niet over praat. Op deze manier maak je het wel erg moeilijk voor jezelf. Zelfs als je er niet met je moeder over wilt praten, is het probleem heel gemakkelijk op te lossen. Ga naar de supermarkt en koop een bus ontharingscrème of een bus scheerschuim en een scheermesje. Je benen ontharen kun je namelijk heel gemakkelijk zelf. Daar heb je de hulp van je moeder niet bij nodig.

Lees ook: How to – zo glad mogelijk scheren