Ik heb al best een rode huid van mezelf, maar als ik me schaam, moet ik blozen en dan word ik echt knalrood. En als ik het heel heet heb, word ik net zo rood als een tomaat.

Sommige zeggen dan wel: β€˜Je wordt heel rood’ en dan schaam ik me nog erger. Zeker nu ik in love ben op een leuke boy. Als hij dan tegen me praat, is het echt heel erg. Hoe kom ik van die rode huid af?

Bij jou liggen de adertjes wat dichter onder de huid dan bij andere mensen. Als je het warm krijgt, of als je zenuwachtig wordt, zetten deze adertjes uit. Omdat ze bij jou zo dicht onder je huidlaag liggen, zijn ze sneller zichtbaar dan bij mensen die dat niet hebben. Als het echt duidelijk zichtbare adertjes zijn, wordt het ook wel couperose genoemd. Met make-up kun je het rood worden een beetje minder zichtbaar maken. Een trucje om het te verminderen is: heel hard aan je tenen denken wanneer je een bloosmoment voelt opkomen. Klinkt heel stom, maar het werkt wel, omdat je even niet meer met het blozen zelf bezig bent. Blozen is trouwens soms ook best wel schattig. Vooral jongens vinden meisjes die blozen vaak erg leuk.Β 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: