Ik voel een grote knobbel in mijn borsten

Jullie zijn echt een super blad omdat jullie zoveel meiden helpen! Maar ik heb echt een groot probleem. Ik denk dat ik borstkanker heb. Mijn borsten zijn nog in de groei en ze zijn nog niet echt groot, een kleine A.

Ik ben 13, maar ook nog niet ongesteld, dus ik ben best laat. Maar ik voel nu in allebei mijn borsten een heel grote schijf, zeg maar een grote knobbel. Ook veranderen mijn tepels soms van vorm. Ik ben hier ongeveer een jaar geleden mee naar de dokter geweest en die zei dat het gewoon de groei was. Maar nu is die schijf toch wel wat groter. Willen jullie mij alsjeblieft helpen want ik zit hier echt heel erg mee. Ik lig nachten wakker mezelf te afvragen of ik borstkanker zou hebben en met mijn moeder durf ik er niet over te praten.

Anoniem

Die knobbels die jij voelt zijn heel normaal

Je bent 13 en in het begin van je puberteit. Je bent zeker niet laat als het gaat om ongesteld worden en borsten die beginnen te groeien. Sommige meisjes zijn nu eenmaal vroeger, maar 13 is een heel normale leeftijd. Hetzelfde geldt voor die harde schijven die jij in je borsten voelt en de tepels die van vorm veranderen. Dat is een teken dat je borsten aan het groeien zijn. Er is geen enkele reden om te denken dat je borstkanker hebt. Je bent een normaal meisje dat aan het begin staat van haar puberteit. Maak je vooral geen zorgen, er is niets mis met jou.

Beeld: 123RF

Lees ook: