Britt Scholte is het gezicht van de antipestcampagne van Cartoon Network. Met de boodschap ‘Wees een maatje, geen pestkop’ roept ze kids op om voor elkaar op te komen zodat niemand zich alleen hoeft te voelen. Met deze campagne sluit Cartoon Network aan bij de landelijke ‘Week Tegen Pesten’ die deze week plaats vindt (18 t/m 22 september 2017).

Week Tegen pesten

De Week Tegen Pesten gaat dit jaar over online pesten. In deze week worden leraren geholpen met het voorkomen en aanpakken van online pesten.

‘CN Buddy Network’ is een campagne van Cartoon Network waarmee de zender een platform biedt om het bewustzijn rond pesten te verhogen en om kids aan te zetten iets tegen pesten te doen. Ambassadrice Britt Scholte is in een speciaal opgenomen spotje te zien samen met de 11-jarige danser Daniel Stosic, onder andere bekend van ‘Holland’s Got Talent’.

Britt Scholte wil pesten stoppen

Britt Scholte vindt het belangrijk dat er altijd aandacht aan pesten besteed wordt: ‘Gepeste kinderen voelen zich alleen en dat is heel erg. Daarom vind ik het belangrijk dat kinderen er voor elkaar zijn, er met elkaar over praten en een maatje van gepeste kinderen worden. Want samen kunnen we pesten stoppen.’

 

Kinderen, ouders en leraren kunnen via het online platform, informatie krijgen over pesten, door middel van onder andere gloednieuwe animatiespots.

Lees ook:

Beeld Cartoon Network