Bultjes op mijn benen

Ik heb puisten op mijn benen die er uitzien als een soort ‘kippenvelbulten’. Ik heb van alles geprobeerd om ze weg te krijgen, van uitknijpen tot scrubben.

Ik heb puisten op mijn benen die er uitzien als een soort ‘kippenvelbulten’. Ik heb van alles geprobeerd om ze weg te krijgen, van uitknijpen tot scrubben.

Ik schaam me er echt kapot voor. Gelukkig denkt iedereen dat het grote kippenvelbulten zijn. Ik wil er zo snel mogelijk vanaf komen. Hebben jullie misschien een paar tips?Anoniem

Wat jij waarschijnlijk (zekerheid heb je pas als je bij de dokter bent geweest die de bultjes zelf heeft kunnen zien) hebt, is Keratosis pilaris. Dat is een op zich onschuldige, maar wel vervelende huidaandoening die wordt veroorzaakt door een verstoorde uitrijping van de hoorncellen van de haarzakjes. Daardoor ontstaan kleine bobbeltjes die er uitzien als kippenvel. Het goede nieuws is dat je er geen last van hebt. De bultjes jeuken niet en ze doen ook geen pijn. Af en toe kan een bultje ontsteken waardoor een puistje ontstaat. Het slechte nieuws is dat er niets tegen te doen is. Je kunt periodes hebben dat je bultjes erger of minder erg worden, maar ze zullen nooit helemaal verdwijnen. Het kan helpen om je huid soepel te houden met een goede crème, maar de bultjes worden er niet minder door. Omdat mensen met Keratosis pilaris vaak een gevoelige huid hebben, kun je beter ook geen geparfumeerde huidverzorgingsproducten of andere producten die de huid kunnen irriteren gebruiken. Als de bultjes echt heel erg zijn, kun je het beste even langs je huisarts voor een verwijsbrief naar de dermatoloog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen