Dieet

Ik vraag me af of u een dieet zou kunnen voorschrijven, want ik heb al van alles geprobeerd om af te vallen en niets helpt.

Ik vraag me af of u een dieet zou kunnen voorschrijven, want ik heb al van alles geprobeerd om af te vallen en niets helpt.

Zo heb ik al eens geprobeerd af te vallen door drie keer per dag een gezonde maaltijd en twee GEZONDE tussendoortjes te eten en ook dat hielp niet. Ik wil niet naar een diëtiste. Ik ben 11 jaar, ik weeg 60 kilo en ik ben ongeveer 1,55 m lang. Ik weet dat ik te zwaar ben. Alstublieft, help me! – Anoniem

Helaas, we kunnen je geen pasklaar dieet voorschrijven. Je ben 11, je zit nog midden in de groei. Je hebt je voedingsstoffen nog hard genoeg nodig. Als je zomaar aan een dieet begint, is dat helemaal niet gezond. Je BMI zit tegen de 25 aan en dat is inderdaad aan de hoge kant. Maar waarom wil je eigenlijk niet naar een diëtiste? Het is toch helemaal niet iets om je voor te schamen? Daarbij hoeft niemand te weten dat je gaat. Een diëtiste kan je precies vertellen wat je moet doen om die extra kilo’s op een gezonde manier kwijt te raken. Troost je met de gedachte dat je tegen de tijd dat je 12, 13 jaar oud bent een enorme groeispurt zult krijgen. Dan groei je in korte tijd heel veel centimeters in de lengte en ben je een groot deel van dat vervelende vet in één keer kwijt. Blijf in de tussentijd vooral gezond eten en veel bewegen. Veel water drinken helpt ook: tegen een hongergevoel en om je lichaam schoon te spoelen. Als het echt een probleem voor je blijft, ga dan gewoon naar een diëtiste. Echt, dat helpt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen