stress vagina

Dit effect heeft stress op je vagina

Vajayjay, flamoes, foef of doos; we hebben er maar één van en daar moeten we dus erg voorzichtig mee zijn. Als je te maken hebt met stress, kan dat verschillende effecten hebben op je vagina. Wij hebben deze effecten voor je op een rijtje gezet.

#1. Vaginale droogte

Door langdurige stress kan je vagina droger zijn dan gewoonlijk. Je vajayjay maakt dan minder vocht aan. Het kost je meer moeite om opgewonden te raken en het kan zijn dat het niet prettig is om te vrijen. Glijmiddel is hier een oplossing voor.

#2. Onregelmatige menstruatie

Als je veel stress ervaart, kan het zo zijn dat je niet ongesteld wordt. Stress heeft invloed op je cyclus. Best bijzonder hoe het vrouwelijk lichaam werkt, toch?

#3. Gekke geurtjes

Je hormonen kunnen uit balans raken als je stress hebt. Hierdoor worden de bacteriën in je vagina zwakker en ruik je daar beneden iets anders dan normaal. Je afscheiding wordt dan iets dikker en donkerder van kleur.

#4. Laag libido

Tijdens een stressvolle heb je vaak minder zin in seks. Vaak is dit zelfs het eerste effect dat bij stress komt kijken. Gelukkig komt het gewoon weer terug als je weer beter in je vel zit. Don’t worry!

Beeld: Dvulikaia, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen