puistjes uitknijpen plek van je puistjes puisten tips tegen puistjes vegan zeep acne

Dít zegt de plek van je puistjes over je gezondheid

Krijg jij altijd puistjes op dezelfde plek, bijvoorbeeld je kin, je wangen of je voorhoofd? Daar is dus een reden voor! Lees snel verder als je wil weten wat de plek van je puistjes over je gezondheid zegt.

Voorhoofd

Puistjes op je voorhoofd zijn een teken dat je niet genoeg slaapt, niet genoeg water drinkt, een verkeerd voedingspatroon (te veel toegevoegde suikers) en het kan zelfs door verkeerde haarproducten komen. Gebruik jij altijd vettige producten in je haar? Probeer eens of het helpt als je hiermee stopt!

Wenkbrauwen of slapen

Deze puistjes kunnen komen door een slechte bloedsomloop, problemen met je galblaas, te veel vet of alcohol. Ook hier is het dus belangrijk dat je goed op je voeding let en dat je genoeg water drinkt.

Neus

Puistjes op je neus kunnen veroorzaakt worden door slechte voeding, problemen met je darmen of een slechte bloedsomloop. Het kan helpen om extra vitamine B te slikken, minder zout te gebruiken en om de huid rond je neus te masseren (met schone handen!).

Wangen

Krijg jij elke keer weer puistjes op je wangen? Dat zou weleens kunnen komen door te grote porties eten, vieze make-upkwasten, een vieze telefoon of een vies kussensloop. Het is dus belangrijk om regelmatig je kwasten te wassen, je telefoon af en toe schoon te maken en om je kussensloop regelmatig te verwisselen.

Kin

Puistjes op je kin hebben meestal te maken met hormonen. Moet je ongesteld worden of gebruik je sinds kort een andere anticonceptiepil? Dat zou weleens de reden kunnen zijn van die rode bultjes op je kin.

Op welke plek heb jij vaak laatst van puistjes?

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen