Ik heb drie probleempjes. 1. Ik weet het, ik ben pas 13 en dus nog in de groei, maar toch voel ik me er niet prettig bij; mijn borsten zijn namelijk heel erg ongelijk!

Ze zijn heel puntig! En dan heb ik ook nog best wel grote tepels! Ik heb voor mijn leeftijd ook grote borsten. Ik heb cupmaat B, ik voel me er niet prettig bij.
2. Ik ben 1.70 meter en weeg rond de 80 kilo! Ik heb maat 42 en moet dus meestal wijde kleding aan, waarbij je veel inkijk hebt en altijd een hemdje moet dragen!
3. Ik zweet heel erg veel! Ik trek meestal een hemdje aan om het zweet op te vangen, maar toch heb ik altijd onder mijn oksels een grote natte plek! Toen las ik op internet over Odorex, ik heb dat geprobeerd en dan werkt best goed! Maar is dit eigenlijk wel veilig spul? Ik hoop heel erg dat jullie mij kunnen helpen! xxx Anoniem

Je geeft het antwoord zelf al. Je borsten zijn nog in de groei en kunnen qua vorm en maat nog alle kanten op. Cupmaat B is trouwens niet zo heel erg groot, zeker niet als je kijkt naar jouw lengte en gewicht. En daarmee komen we vanzelf bij jouw 2e en 3e vraag. Met jouw lengte en gewicht zit je op een bmi van 28 en dat is echt veel te hoog. Dat is ook de reden waarom je meer transpireert. Gelukkig heb je een deodorant gevonden die werkt bij jou. Er is geen enkele reden om die niet te gebruiken. Maar waar je ook zeker eens naar moet kijken, is je gewicht. Het kan zeker geen kwaad om te proberen om af te vallen. Als je het zelf niet kunt, vraag dan aan je huisarts om je door te verwijzen naar een diΓ«tiste.

Lees meer: Ongelijke borsten