Ik heb een paar dringende vragen waar ik zelf echt niet uitkom! 1. Op mijn tepels zijn er van die bultjes en het ziet er echt niet uit!

Ik schaam me er echt heel erg voor en durf het ook niet aan mijn huisarts te laten zien!
2. Als ik kijk naar mijn vagina ziet die er echt heel anders dan wat er bijvoorbeeld in boeken staat of zo. Veel van mijn vriendinnen die vingeren zich ook, maar als ik het probeer, is het niet lekker. Ik voel helemaal niks eigenlijk. Dat is toch heel raar?
3. Het scheren van mijn benen doet mijn moeder met van die Veet-strips, maar dat wil ik niet. Ik wil het liever alleen doen. Een epileermachine doet heel erg pijn en scheren met een mesje wil ik ook niet, want dan komen de haartjes heel hard terug. Weten jullie misschien hoe je de pijn kunt verzachten? Ik hoop het echt, want ik raak echt helemaal in paniek! Watermannetje

Er is geen enkele reden om in paniek te raken, want er is helemaal niets mis met jou. Kijk maar naar de antwoorden op jouw vragen:
1. Wat betreft de bultjes op je tepels: als je ze alleen hebt als je het koud hebt, dan is het waarschijnlijk gewoon kippenvel. Als je ze ook hebt als het niet koud is, dan zijn het vetbultjes die iedere vrouw heeft. Daar bestaat geen crème voor en dat hoeft ook niet, want waarom zouden ze weg moeten? Niemand ziet ze toch?
2. Geen enkele vagina ziet er hetzelfde uit. Vergelijk jouw schaamstreek vooral niet met foto’s in boekjes en op websites, want daar wordt heel wat gecorrigeerd met Photoshop. Vingeren wordt pas lekker als je het voor jezelf doet, niet omdat anderen het ook doen! Maak je niet druk over dingen die je van andere mensen hoort of ziet. Niemand ziet jouw borsten of jouw vagina, niemand weet hoe en wanneer jij masturbeert. Jij bent te veel bezig met vergelijken. Zo maak je het leven alleen maar moeilijker voor jezelf.
3. Als je met wax of Veet-strips onthaart, is het wel gemakkelijker als je iemand hebt die je helpt. Aangezien dat maar eens in de zes weken hoeft, is het toch niet zo’n probleem dat je moeder het doet? Eigenlijk is het best lief dat ze het wil doen. Als je het toch zelf wilt doen en je wilt niet scheren: een epileerapparaat doet minder pijn als je de huid vooraf koelt door wat ijsblokjes in een doekje te wikkelen en daarmee over je huid gaat. Het ijs verdooft je huid een beetje waardoor het minder pijn doet.

Lees ook: How to: zo glad mogelijk scheren