Ik heb de laatste tijd heel erg vaak last van duizeligheid, vooral als ik op stap ben in het centrum of ergens anders waar het heel erg druk is, word ik duizelig. Soms gebeurt het ook wel op school, maar als ik in de stad ben, heb ik het gevoel dat ik snel weg moet gaan.

Ik krijg het dan heel koud en soms ook warm, ik ga trillen en heb het gevoel dat ik flauw ga vallen. Als ik in de discotheek ben en het gebeurt, hoor ik bijna niks meer. Wat kan dit zijn? Misschien kan het ook wel aan vroeger liggen, want toen ben ik verkracht door drie jongens. Ik dacht eerder aan paniekaanvallen of zo… Hoe kan ik hier vanaf komen, want ik vind het niet leuk…

Of jouw klachten een lichamelijke of psychische oorzaak hebben, is moeilijk vast te stellen. Dat kan alleen een arts doen. Misschien is de oorzaak heel simpel, bloedarmoede of zo, waardoor je last hebt van duizeligheid. Maar het kan ook zijn dat je – zoals je zelf al zegt – last hebt van angstaanvallen. Een verkrachting kan grote gevolgen hebben, zelfs als je denkt dat je er al lang overheen bent. Ga in ieder geval naar je huisarts en vertel het probleem. Hij/zij kan wat eenvoudige testjes doen om te kijken of je lichamelijk helemaal in orde bent en je eventueel doorverwijzen naar iemand die je verder kan helpen. Belangrijk, want zo kun je voorkomen dat je klachten erger worden!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: