Ik ben vaak heel duizelig. Dan gaat alles draaien en wordt het zwart voor mijn ogen. Ik heb dit bijna een jaar en ben zelfs een keer flauwgevallen.

Ik ben naar de dokter geweest en die zei dat ik meer moest eten. Dat heb ik gedaan, maar het hielp niet.Toen ben ik teruggegaan en heb ik bloed laten prikken. Daar kwam niks uit. Ik werd doorverwezen naar de kinderarts. Die heeft allerlei tests gedaan, maar daar kwam ook niks uit. De artsen weten niet wat er is en dat maakt me bang. Ik sport en eet goed. Weten jullie wat het zou kunnen zijn? En dan heb ik nog een vraagje. Ik ben sinds die tijd ook erg moe. Heeft dat nog een verband? Ik kan echt hele dagen slapen. Ik ga soms al vroeger naar bed, maar dat helpt allemaal niks. Ik ben ook al twee jaar benauwd, ik heb een vorm van astma. Heeft dat er ook mee te maken? Ik hoop echt dat jullie me kunnen helpen, want de doktoren staan voor een raadsel en ik en mijn familie ook. B

De meest voor de hand liggende oorzaken zijn al onderzocht: de ziekte van Pfeiffer, bloedarmoede… Natuurlijk kunnen je klachten ook te maken hebben met de vorm van astma die je hebt, maar echte duidelijkheid kan alleen een arts geven die jou uitgebreid kan onderzoeken. Als je je zorgen blijft maken, ga dan eens voor een β€˜second opinion’ naar een andere (kinder)arts. Misschien dat je dan een oorzaak vindt van jouw klachten.