onzeker tepels groot borsten te klein aders borsten knobbeltje in een borst borsten striae borstkanker grote borsten ongelijke borsten

Talk: ‘Ik heb maar een borst’

Ik ben 13 jaar (in augustus 14) en ik heb maar één borst, aan de rechterkant. Links niet. Ik heb wel pijn, maar ‘t komt maar niet. Omdat ik er op zich wel mee zit, heb ik rare ‘gedachten’ ontwikkeld.

Hoe kan dat?

Ik ben 13 jaar (in augustus 14) en ik heb maar één borst, aan de rechterkant. Links niet. Ik heb wel pijn, maar ‘t komt maar niet. Omdat ik er op zich wel mee zit, heb ik rare ‘gedachten’ ontwikkeld.

Ik denk bijvoorbeeld:
* Niet op je buik liggen, want de botten in je borst worden dan naar achter geduwd, waardoor links al helemaal geen borst komt.
*Niet op je linkerkant liggen, want dan worden de botten naar de zijkant gedrukt waardoor je borst ook niet groeit.

Is dit allemaal waar? Want ik moet nu op mijn rug liggen van mezelf. Maar ik kan écht niet op mijn rug liggen. Dan slaap ik niet fijn. Maar toen de rechterborst echt een borst werd, heeft dat zeker een jaartje of anderhalf geduurd. Is het dan ook zo dat het bij de linkerborst ook zo lang duurt? Ik zit er best wel mee, snap je? Maar ik heb wel pijn aan mijn linkerkant, is dat een ‘teken’? En hoelang duurt dat dan? Kan je via een pilletje of drankje je borsten laten groeien? Alsjeblieft help me!

Groetjes van een wanhopige Leeuw

Geen enkele borst is gelijk of groeit gelijk.

Jij bent echt niet de enige die daar last van heeft. Bovendien ben je nog jong en zijn je borsten nog maar net begonnen met groeien. Borsten groeien door tot je een jaar of 18 bent, dus het duurt nog wel even voordat je zeker weet of jouw borsten even groot worden of niet. Dat je borst pijn doet, is alvast een goed teken, want borsten die in de groei zijn, kunnen soms wat pijnlijk aanvoelen. De manier waarop je ligt, leeft of beweegt heeft in ieder geval geen invloed op de groei. Ga gerust slapen op de manier die voor jou het prettigst is. Je borsten groeien vanzelf, daar kan geen pilletje, drankje of houding verandering in brengen. Uiteindelijk krijg jij ook twee borsten in plaats van een borst.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij doen in deze situatie?

Gerelateerde artikelen