Ik ben 13 en als ik ongesteld word, dan blijf ik dat ongeveer een maand (meestal langer). Als ik er dan eindelijk vanaf ben, dan ben ik er nauwelijks een week vanaf of ik heb het weer.

Ik word er echt gek van. Ik weet ook wel dat ik beter naar een huisarts of zoiets kan gaan, maar dat is juist het probleem. Of eerder hij, want zie je: het is dus een man en mijn probleem vind ik nogal gênant en ik kan er niet eens over praten met een vrouw, laat staan met een man! Anoniem

En toch moet je naar je huisarts. Hij gaat je heus niet raar aan zitten kijken omdat jij een probleem hebt met je menstruatie. Hij heeft juist geleerd om er professioneel mee om te gaan. Stop dus met je schamen voor iets wat misschien heel gemakkelijk kan worden opgelost en ga naar je huisarts. Jouw probleem is echt wel belangrijk genoeg om ervoor naar de dokter te gaan. Als je echt niet wilt dat je huisarts je verder onderzoekt, kun je altijd nog vragen om een verwijsbrief naar een vrouwelijke gynaecoloog, maar die zal het niet beter doen dan een mannelijke arts.

Lees ook: Voor de eerste keer ongesteld, wat nu?