Ik denk, nou ik weet eigenlijk wel zeker, dat ik een eetstoornis heb. Ik eet bijna niks en ik slik laxeerpillen. En nog steeds vind ik mezelf veel te dik terwijl ik 1.65 m lang ben en 43 kilo weeg.

Ik weet dat te weinig is, maar ik wil niet dikker worden. Liever zelfs zou ik nog minder wegen, 40 kilo of zo. Ik snap ook wel dat ik zo niet gezond bezig ben, maar ik wil niet daar de dokter. Ik voel me hierdoor heel erg rot en ik weet niet meer wat ik moet doen.Β Anoniem

Meiden met een ernstige eetstoornis, willen vaak (net als jij) niet naar de dokter. Dat kan onderdeel van de ziekte zijn. Maar je moet hulp zoeken, want je leven staat op het spel.Β Met jouw lengte en gewicht heb je een Body Mass Index (BMI) van 15,8. Als je BMI lager is dan 17, is er sprake van ernstig ondergewicht. Wat jij doet is heel erg gevaarlijk. Laxeermiddelen hebben ernstige gevolgen voor je gezondheid. Op lange termijn kunnen ze onherstelbare schade aan allerlei organen veroorzaken. Bovendien helpen ze niet bij het afvallen, want je lichaam heeft alle calorieΓ«n al opgenomen. Het is goed dat je zelf inziet dat je een eetprobleem hebt. Hoe ernstig jouw probleem is, kan alleen een deskundige beoordelen. Zoek in ieder geval hulp. Dat kan bij de Weet. Daar zitten deskundigen die alles over eetstoornissen weten en die je ook verder kunnen helpen. Je kunt ze bellen op 0900-8212433 (op werkdagen van half 9 tot 6 uur) of contact opnemen via hun website www.weet.info. Daar staat ook heel veel informatie over eetstoornissen. Het is knap van je dat je deze brief hebt geschreven en je probleem benoemt. Dat is een begin.

Lees ook: GIRLZ Talk – Vriendin met anorexia