wenkies wenkbrauwen epileren haartjes weghalen

Talk: ‘Epileren doet te veel pijn’

Ik heb al een paar keer geprobeerd mijn wenkbrauwen te epileren, maar het deed veel te veel pijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat het wat minder pijn doet?

Het doet zo veel pijn…

Ik heb al een paar keer geprobeerd mijn wenkbrauwen te epileren, maar het deed veel te veel pijn. Hoe kun je ervoor zorgen dat het wat minder pijn doet?

Cool it down!

Het helpt als je de huid rond je wenkbrauwen ‘verdooft’ met een ijsblokje. Zorg er verder voor dat je de huid tijdens het epileren goed strak trekt. Dan doet het minder pijn. Doe het ook niet vlak voordat je uitgaat of een afspraak hebt. Na het epileren kan de huid rood en geïrriteerd zijn. Dat trekt na een paar uurtjes vanzelf weg.

Voor het mooiste resultaat kun je het beste alleen de haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen weghalen. En ga, vooral de eerste keer, niet te drastisch te werk. Als je meteen te veel haartjes weghaalt, ziet het er al snel heel onnatuurlijk uit. Je kunt altijd een paar dagen later verdergaan, dan is de overgang wat geleidelijker. Daarnaast is het handig om je wenkbrauwen elke dag of om de dag even bij te houden. Dan hoef je niet zoveel haartjes tegelijkertijd weg te halen en dan is het ook minder pijnlijk.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Epileer jij je wenkbrauwen?

Gerelateerde artikelen