maandverband

Essity en Libresse gaan gratis maandverband leveren aan honderd basisscholen

Het gebrek aan goede faciliteiten en les over ongesteldheid houdt het taboe over menstruatie in stand. Om hier verandering in te brengen, leveren Essity en Libresse aan ongeveer honderd basisscholen gratis maandverband.

Taboe menstruatie

Veel meiden worden op de basisschool voor de eerste keer ongesteld. Maandverband moet stiekem weggegooid worden doordat er een gebrek is aan goede prullenbakken en dat leidt tot ongemakkelijke situaties. Er wordt niet openlijk over menstruatie gesproken en zo blijft het taboe bestaan. Een kwart van de vrouwen blijft zelf thuis van school of werk tijdens hun menstruatie. En laten we eerlijk zijn: dat is toch belachelijk?!

Verandering

Op tijd beginnen met voorlichting over menstruatie kan bijdragen aan verandering. De meerderheid vindt dat kinderen onder 12 jaar voorlichting moeten krijgen op school. Ook vindt de meerderheid dat menstruatieproducten gratis beschikbaar moeten zijn op de basisschool. Het is goed voor het welzijn van meisjes en vrouwen om openlijk over ongesteldheid te praten. Essity en Libresse willen dit probleem uit de wereld helpen en gaan daarom, in samenwerking met de LINDA.foundation, aan ongeveer honderd basisscholen in Nederland gratis maandverband leveren. Mooi initiatief!

Beeld: Carol Yepes, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen