Ik zit met een klein probleempje. Mijn oren staan niet zo dicht bij mijn hoofd als bij anderen (niet dat ik flaporen heb, hoor) en daardoor kan ik bijna nooit een paardenstaart of knotje in mijn haar.

Ik vind dat heel vervelend. Als er turnles is, moet ons haar in een staart en schaam ik me altijd. Ik ben bang dat ze me uitlachen en verzin dan altijd een smoes. Ik wil ook zeker geen operatie, maar wil er natuurlijk wel vanaf. Kunnen jullie me helpen? Please mag dit erin? Anoniempje                                                                      

Je hebt geen flaporen, maar je schaamt je wel en bent bang dat anderen je uitlachen? Toch heeft blijkbaar nog nooit iemand iets gezegd over je oren en is het misschien wel iets dat in jouw hoofd zit. Soms is de werkelijkheid veel minder erg dan je zelf denkt. Aan de stand van je oren kun je zelf niets veranderen, maar als je bang bent dat ze te ver naar voren staan, kun je ze natuurlijk wel minder opvallend maken. Bijvoorbeeld door een paar plukjes haar los te laten hangen als je je haar in een staart moet doen. Of doe je staart iets losser zodat je haar wat ‘boller’ is. Dan valt het al veel minder op dat jouw oren misschien iets verder naar buiten staan dan die van anderen. Maar nogmaals, misschien moet je gewoon ophouden met jezelf zorgen maken over iets wat anderen waarschijnlijk zelfs nog nooit hebben gezien!

Lees ook: What to do? – Ik heb flaporen