Ik heb een probleem. Mijn neef heeft mij verteld hoe je jezelf kunt laten flauwvallen. Ik heb dat geprobeerd. Niet één keer, maar wel 10 keer. Ik val niet echt flauw, maar ik word erg duizelig en moet even zitten, anders gaat het niet goed komen.

Maar de laatste tijd gebeurt dat vanzelf. Toen ik vannacht naar bed ging werd ik duizelig. Als ik naar een bepaald ding keek, kon ik mijn ogen niet stilhouden. Ik was de volgende dag nog steeds duizelig. Kan het door het flauwvallen komen? M

Je schrijft niet hoe je jezelf kunt laten flauwvallen. Als je daarvoor technieken gebruikt die ervoor zorgen dat je geen lucht meer krijgt, loop je grote risico’s. Je hersenen krijgen dan namelijk gedurende die tijd geen zuurstof en daardoor kun je hersenbeschadigingen oplopen. Dergelijke spelletjes kunnen heel gevaarlijk zijn omdat je je lichaam dwingt iets te doen wat het normaal alleen in stresssituaties doet. Of de aanvallen van duizeligheid die je nu hebt daar iets me te maken hebben is niet zo gemakkelijk te zeggen. Het kan ook heel goed zijn dat je gewoon iets onder de leden hebt. Als je er vaker last van hebt, ga dan toch even langs je huisarts en laat je onderzoeken.