Ik vind jullie blad echt megageweldig, en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met mijn probleem. Als ik op een foto mijn tanden bloot lach, heb ik erg gele tanden.

Ik schaam me soms kapot omdat ik met vriendinnen NOOIT leuke foto’s kan maken. Ik heb ook wel eens het gevoel dat ik uit mijn mond stink. P [ll]

Niet iedereen heeft van nature parelwitte tanden. De natuurlijke kleur van tanden is zelfs een beetje gelig. Daarnaast kunnen je tanden verkleuren van sommige voedingsmiddelen zoals sinaasappels of van cola. Staar je in ieder geval niet blind op de stralend witte tanden die je op de televisie ziet, want dat is meestal het resultaat van peperdure tandartsbehandelingen. Als jouw tanden echt heel geel zijn, probeer dan eens een speciale tandpasta. Let wel op dat deze fluoride bevat die je tanden beschermen tegen gaatjes en neem geen schurende tandpasta die het glazuur kan aantasten. Er is nu ook een nieuwe tandpasta van Elmex – Intensive Cleaning – die je één tot twee keer per week kunt gebruiken om oppervlakkige tandaanslag te verwijderen en die je tanden gladder en witter maakt. Vraag eventueel advies aan je tandarts of mondhygiënist. Die kan je tanden ook een keer grondig reinigen zodat je ze daarna beter zelf kunt schoonhouden. Als je je tanden goed schoonhoudt, is de kans dat je een slechte adem hebt ook een stuk kleiner.