Ik moet eerst wel effe zegen dat jullie blad echt stoer is man! Ik heb jullie hulp nodig als het kan. Ik ben 12 jaar en volgens mij ben ik te zwaar, want ik ben 1,75 meter lang en weeg met kleren aan 64 kilo.

Ik zou heel graag wat tips willen hebben hoe je goed kunt afvallen, want ik schaam me dood voor mijn gewicht. Ik zeg tegen mijn vriendinnen dat ik 45 of 40 kilo of zo weeg. Ik heb ook heel vaak eetaanvallen en dan is mijn zakgeld heel snel op. Mijn vinger in mijn keel lukte niet zo goed. En ik weet ook dat dat heel slecht is…Maagd

Als je weet dat een vinger in je keel slecht is, waarom doe je het dan? Niet doen dus! En wat betreft je gewicht: je Body Mass Index is 20,5 en dat betekent dat je een heel gezond gewicht hebt. Houden zo, daar hoeft echt niks vanaf. Als je 40 of 45 zou wegen zou je echt véél te licht zijn, ongezond licht dus. En wat betreft die eetaanvallen: probeer op die momenten alleen dingen te eten die gezond zijn: fruit bijvoorbeeld, of boterhammen. Dat kost je geen zakgeld en je hoeft je er niet schuldig over te voelen.