Groeien mijn borsten nog?

Ik heb een vraagje over mijn lichaam: ik ben 15 jaar, ik ben al twee jaar ongesteld en ik heb al schaamhaar.

Ik heb een vraagje over mijn lichaam: ik ben 15 jaar, ik ben al twee jaar ongesteld en ik heb al schaamhaar.

Ik lees vaak in tijdschriften dat de groeiprocessen eindigen als je voor de eerste keer ongesteld bent geweest. Is dat waar? Ik heb namelijk cup AA. Wil dit zeggen dat mijn borsten nu niet meer groeien? 

Aan het begin van de puberteit heb je vaak een groeispurt. Dat betekent dat je in korte tijd heel snel groeit. In die tijd krijg je ook schaamhaar en haren onder je oksels en beginnen je borsten te groeien. Ongeveer twee jaar na het begin van de borstgroei word je voor het eerst ongesteld. De meeste meisjes beginnen rond hun twaalfde jaar aan de puberteit, maar bij sommigen begint het ook vroeger of later. Als je voor het eerst ongesteld bent geweest, betekent dat niet dat je niet meer groeit, maar dat die enorme groeispurt is gestopt. Je lichaam blijft zich ontwikkelen tot je ongeveer 18 jaar oud bent en dat geldt ook voor je borsten. Jammer genoeg is niet te voorspellen hoe groot ze uiteindelijk zullen worden, maar vaak kun je wel aan de borsten van je moeder en andere vrouwelijke familieleden zien wat je ongeveer kunt verwachten. Als zij kleine borsten hebben, is de kans dat die van jou veel groter worden, heel klein. Wacht het dus rustig af. Over een jaar of drie heeft jouw lichaam pas de uiteindelijke proporties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Soraya
    Soraya
    Reactie: Hi Girlz ik zit met een vraag Mijn naam is soraya En ik ben 20 jaar oud Ik merk de laatste tijd dat ik wat meer aankom Maar ik merk ook dat mijn borsten wat groter lijken wat gek is omdat ik al niet meer vedder groei of is dat vet wat daar gaat zitten als ik aankom? Xx soraya
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen