Jullie horen het natuurlijk vaker, jullie blad is toppie! Ik heb 3 dringende vragen over haar: 1. HOOFDHAAR: Is er een manier, methode, middel om je hoofdhaar sneller te laten groeien? Ik wil namelijk lang haar maar het schiet niet echt op…

 2. SCHAAMHAAR: Mijn schaamhaar komt vaak door mijn bikini heen, dan zie je allemaal zwarte haartjes door de stof heen prikken. Ik schaam me hier echt voor, is er iets wat ik hiertegen kan doen zonder al mijn schaamhaar af te scheren? Dat wil ik namelijk niet, want het mag niet van mijn moeder en het is zo'n gedoe. 3. WENKBRAUWHAAR: Ik ben niet lelijk, al zeg ik het zelf, maar mijn wenkbrauwen zijn niet om aan te zien. Ze zijn heel lang en steken alle kanten uit. Hoe epileer je je wenkbrauwen mooi? Met een pincet? Zo ja, hoe?Ik hoop echt dat jullie antwoord kunnen geven op mijn vragen! R-B1.

1.Je haar groeit gemiddeld 1 tot 1,5 cm per maand, dus 12 tot 18 cm per jaar. En nee, er bestaat geen middeltje om je haar sneller te laten groeien. Je kunt je ouders lief aankijken en vragen of je extensions mag, maar goedkoop is dat niet. Anders zit er niets anders op dan wachten…

2. Het probleem ligt eerder bij je bikini dan bij je schaamhaar. Schaamhaar is bij alle vrouwen namelijk vrij dik, donker en stug. Je zou het dan ook bij andere meisjes moeten kunnen zien. Waarschijnlijk is de stof van jouw bikini aan de dunne kant. Kies dus een bikini met een iets dikkere stof en/of een donkere kleur, dan zie je er waarschijnlijk niets meer van.

3. Epileren doe je inderdaad het beste met een pincet. Houd er rekening mee dat het zeker geen pijnloos klusje is. Je trekt nu eenmaal een haartje met wortel en al eruit en dat voel je. Het helpt als je de huid rond je wenkbrauwen ‘verdooft’ met een ijsblokje. Trek de huid dan goed strak tussen twee vingers en trek de haartjes er één voor één met een pincet met schuine kanten uit. Voor het mooiste resultaat kun je het beste alleen de haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen weghalen. En ga, vooral de eerste keer, niet te drastisch te werk. Als je meteen teveel haartjes weghaalt, ziet het er al snel heel onnatuurlijk uit. Laat het eventueel de eerste keer door een schoonheidsspecialiste doen. Dan is de vorm meteen goed en kun je het daarna zelf bijhouden.