Ik weet niet wat er mis is met mij. Om de een of andere reden kan ik geen emoties meer voelen. Ik ben niet verdrietig of juist gelukkig, ik ben ook niet moe en ik zou wel willen huilen, maar ik kan het niet.

Ik heb gezocht op internet en daar staat dat ik een depressie kan hebben. Ik zou alleen niet weten waarom ik depressief zou zijn. Ik weet niet wat ik moet doen, ik voel me onzeker en kom er alleen niet uit.

Iedereen heeft wel eens een periode waarin het even wat minder gaat en je eigenlijk niet goed raad weet met je gevoelens. Dat wil dan niet meteen zeggen dat je depressief bent. Het hoort ook wel een beetje bij de puberteit om in de war te zijn over wat je wel en niet voelt. Je mag soms best toegeven aan die gevoelens. Huil als je er zin in hebt, maar voel je niet rot als het niet lukt. Soms hoeft er maar iets heel kleins te gebeuren om je gevoelens van blijheid of verdriet terug te laten komen. En dan weet je dat je wel degelijk gevoelens hebt. Pas als je je echt wekenlang somber voelt en denkt dat je in een situatie zit waar je geen weg uit weet, kun je zeggen dat je last hebt van een depressie. Maar ook daar kun je weer uit komen. Soms heb je daar hulp bij nodig, soms kun je het ook zelf. Als je meer wilt weten over dit onderwerp, kijk dan eens op mindmasters.nl. Daar staat heel veel informatie over dipjes en depressies.

Lees ook:Β 

[shoppable_snippet id=1aea]

Beeld: 123RF