Ik ben een meisje van 12 jaar. Ik ben langer dan 170 cm en daar zit ik erg mee. Ik ben altijd de langste als ik met andere kinderen van mijn leeftijd ben en ik ben ook altijd groter dan jongens van mijn leeftijd.

Ik heb nu al de lengte van iemand van 15 jaar. Meestal zak ik een stukje door mijn knieรซn zodat ik wat kleiner lijk. Ik heb al vaak om mijn lengte gehuild. Ik vind het altijd leuk om naar de disco te gaan, maar ik dans er nooit vanwege mijn lengte. Meestal zit ik gewoon de hele tijd met een vriendin op een tafel of zo. Ik slik nu ongeveer een half jaar groeiremmers. Als ik die pillen niet zou slikken, zou ik ongeveer 186 cm worden, maar omdat ik die pillen slik word ik ongeveer 182 cm. Dat vind ik nog lang, maar kleiner kan bijna niet. Ik ben bang dat ik als ik 16 jaar ben, niet eens leuke schoenen met hoge hakken kan dragen. Ik moet ook een beugel omdat mijn tanden helemaal niet goed staan, maar dat komt wel goed. Daarom vind ik mijn lengte ook erger. Ik wil gewoon niet meer zo lang zijn. Weten jullie wat ik nog kan doen? Anoniem

Aan je lengte kun je helaas niets veranderen. Maar misschien helpt het als je weet dat de kinderen die nu nog veel kleiner zijn dan jij, binnenkort beginnen aan een groeispurt waardoor het verschil veel kleiner wordt. Natuurlijk zul jij altijd langer zijn dan de gemiddelde vrouw, maar kijk ook eens naar de positieve kanten. Om fotomodel te kunnen worden, moet je vaak minimaal 175 cm lang zijn. De mooiste vrouwen van de wereld zijn dus vaak bijna net zo lang als jij zult worden. Nu is het misschien heel vervelend om de langste van de klas te zijn, maar straks zul je blij zijn met je lengte en dan durf je waarschijnlijk best hoge hakken te dragen. Want daarin komen die prachtige lange benen van jou nog mooier uit!